Pages

Thursday, September 25, 2014

Lelaki seret anjing dengan kereta kena kecamRAKAMAN video menunjukkan seekor anjing yang diikat pada belakang sebuah kereta dan diseret di sebatang jalan raya di bandar Shantou di wilayah Guangdong, China baru-baru ini.


GUANGZHOU - Seorang lelaki di bandar ini 'diburu' berjuta-juta pengguna laman sosial selepas tindakannya mengheret seekor anjing dengan menggunakan sebuah kereta di sebatang jalan di bandar Shantou di wilayah Guangdong, China tersebar di internet, lapor London Evening Standard Online kelmarin.
Tindakan kejam lelaki tersebut dirakam dengan menggunakan telefon bimbit oleh seorang pengguna jalan raya sebelum memuat naik video berkenaan di laman sosial popular China, Weibo.
Video berkenaan memaparkan anjing berkenaan diseret di belakang kereta yang dipandu laju sehingga menyebabkan kakinya berdarah.
Pengguna laman sosial berkenaan yang terkejut dengan tindakan tersebut kemudiannya 'memburu' pemandu berkenaan dengan menyiasat latar belakangnya sebelum menyiarkan nama, alamat dan nombor telefon lelaki itu.
Ekoran itu, lelaki tersebut yang dikenali sebagai Zheng membuat permohonan maaf di sebuah stesen televisyen tempatan selepas tertekan dengan dengan kecaman yang diterimanya.
"Saya sebenarnya mahu menghalau anjing itu kerana ia sering menggigit dan menyerang orang," katanya. - Agensi


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=0925&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_04.htm#ixzz3EGnN6Ofb 
Hakcipta terpelihara 

No comments: